KAHVALTI(Saat:08.00):Anne Sütü yoksa 150-180 cc Devam sütü.Üzerine kahvaltı için 30 cc anne sütü, devam sütü ya da kahvaltı maması+ 1 Yumurta sarısı(10 dakika kaynatılmış olmalı)+Beyaz peynir (1 çorba kaşığı miktarında verilebilir. 24 saat önceden suya koyulmuş tuzu alınmış beyaz peynir olmalıdır)+Ev yapımı pekmez, reçel ya da marmelat (1-2 Tatlı kaşığı miktarında taze üzüm pekmezi, kayısı reçeli, elma marmeladı, şeftali marmeladı olabilir.) + Bebe bisküvisi (6-8 adet)ya da bebe ekmeği (1 dilim) ya da tam tahıl ekmeği (1 dilim)

       KUŞLUK(Saat:11.00):Anne Sütü ya da 150-180 cc devam sütü+Yoğurt (1 çay barağı miktarında verilebilir.) + Bebe bisküvisi (6-8 adet), ya da bebe ekmeği (1 dilim) ya da tam tahıl ekmeği (1 dilim)

 

       ÖĞLEN(Saat:14.00):Anne sütü ya da 150-180 cc devam sütü +Sebze püresi (1 çay bardağı miktarında verilebilir. Sebze püresine patates, havuç, kabak, domates gibi yuvarlak sebzelerin yanında marul, taze fasulye, bezelye, pazı, ıspanak, kereviz, enginar, bamya, börülce, semiz otu gibi yeşil yapraklı sebzelerde koyabilirsiniz)+Kıyma; İki kez kıyılmış dana, kuzu, oğlak, tavuk, hindi etinden hazırlanan kıyma her öğün için 1 çorba kaşığı miktarında sebze püresinin içine eklenebilir.

Sebze püresini daha lezzetli ve daha besleyici hale getirmek için ateşten ineceğine yakın içine 60-90 cc varsa anne sütü , anne sütü yoksa 2-3 ölçek devam sütü ya da 2-3 ölçek pirinçli,irmikli tahıllı kaşık mamalarından birini koyabilirsiniz. Böylelikle bebeğiniz sebzenin tadına daha kolay alışacaktır.

 

       İKİNDİ(Saat:17.00):Anne sütü ya da 150-180 cc devam sütü+Meyve püresi: (Elma, armut, şeftali, portakal, mandalina, muz gibi meyvelerden 1 çay bardağı miktarında verebilirsiniz.)+Bebe bisküvisi (6-8 adet) ya da bebe ekmeği (1 dilim) ya da tam tahıl ekmeği (1 dilim)

 

       AKŞAM(Saat:20.00): Anne sütü ya da 150-180 cc devam sütü. +Ev yemeği(Öğlen gibi-Öğle yemeğinde sunduklarınızın aynısını akşam da sunabilirsiniz.)

 

       GECE(Saat:23.00):Anne sütü ya da 150-180 cc Sütlü muhallebi (pirinçli, irmikli, buğdaylı, mısırlı, çavdarlı, yulaflı, bisküvili ya da meyveli muhallebi olabilir.)

 

Not:Bu liste çocuğunuza neler verebileceğinizi gösteren örnek bir listedir.Bu yiyeceklerin hepsini çocuğunuz almazsa da üzülmeyiniz.Daha az öğün ve daha az miktarlarla da çocuğunuz sağlıklı olarak normal büyüme ve gelişmesini sürdürebilir

Yorumlar kapalı.